iStock_000023258564_XXXLarge

Prostě a jednoduše

Nečekané setkání

… to si tak jednoho úředního dne zamíříte na podatelnu jistého úřadu a z předání dokumentů s razítkem se stane opravdu nečekané setkání s budoucími klienty…

Očista těla i duše

Našimi klienty se stal manželský pár, kterému již obě děti vylétly z rodného hnízda a rodiče po mnoha letech běžného užívání zatoužili po „malé“, leč důležité změně prostoru určeného k očistě těla i duše = koupelny.

Zavedeným standardem, který si zde manželé přáli zachovat, bylo umístění sprchového koutu a možnosti odpočinku v podobě přívětivě pohodlné vany. V plnění přání jsme pokračovali v neutrálním ladění barev, aby celkový dojem působil čistě a vzdušně bez toho aniž by převážil pocit pouhé účelnosti místnosti. V tomto duchu byla navržena i koupelnová skříňka s umyvadlem, která se stala dominujícím prvkem a současně oblíbeným úložištěm nezbytností (nejen) paní domu.

Přání je otcem myšlenky

V průběhu této realizace se nám opět potvrdilo, jak je důležité s lidmi o nich a jejich žití hovořit. Podpořit a rozvést jejich přání do reálné podoby, tak aby si i po letech užívání mohli říci, že je to stále „ono.“

iStock_000055738596_Full

Tajemství půdy

Na začátku byl rozsáhlý půdní prostor ve starší zástavbě, používaný jako skladiště a lapač letitého prachu. Záměr majitele bylo využít tohoto prostoru pro tvůrčí a společenská setkání se svými přáteli. Při jednom takovém setkání se nám svěřil, že byť má základní představu, rád by ji zkonzultoval a společně zajistil realizaci.

Velkoryse otevřený prostor

Inspirace přišla nečekaně a potměšile, při vyklízení a třídění starých věcí z půdy. Kombinace venkovského až prostého stylu s prvky moderní klasiky, daly tomuto prostoru vyniknout svou jednoduchostí a krásou.

Velkým přáním majitele bylo ponechat co nejvíce původních prvků. Ať už se jednalo o trámový krov, či mírně poškozenou prkennou podlahu. Po renovaci všech dřevěných prvků se z půdy stal překrásný loft.

Materiál získaný z letitých dřevěných zásob nám vhodně posloužil k výrobě a sestavení kuchyně. Poslední úpravy interiéru zahrnovaly montáž knihovny, umístění rozměrné a pohodlné pohovky.

Krásný výhled

Předání projektu bylo ve znamení uvítací párty s přáteli. Majitel ocenil velkorysé pojetí kuchyně a současně nemohl odtrhnout pohled od přírodní scenérie za okny.

iStock_000037945882_XXXLarge

Lehkost žití

Na první lásku se nezapomíná – na první společnou realizaci také ne.

Oslovil nás mladý pár, který se přestěhoval do bytu po babičce. Samotný byt již byl částečně zařízen, nicméně domácí paní, která často a ráda vaří, si přála útulnou kuchyni s nádechem babiččiny nostalgie. Při osobním setkání a následné prohlídce bytu jsme dospěli ke zjištění, že rekonstrukce stávající kuchyňky by přání majitelky nesplnila. Jednalo se o malou, průchozí místnůstku bez přirozeného světla, jejíž využití by mohlo být spíše jako šatna či komora. Též bylo potřeba brát v potaz i omezený rozpočet, který jsme plně respektovali.

Za vším hledej inspiraci…

Prostor, který bychom mohli pro daný účel využít zatím trpělivě čekal na svou příležitost. Ta přišla – v podobě návštěvy zámečku, kde si původní majitelé přizpůsobili zimní zahradu na pořádání „čajů o páté.“ Naše myšlenka se tudíž mohla představit jako návrh jednoduché a otevřené kuchyně v původní babiččině zimní zahradě.

Společnými silami

Samotná realizace se nesla v duchu pohody a dobré nálady. Všichni jsme přiložili ruku k dílu a po nezbytné výmalbě, montáži policového systému, kuchyňských skříněk a spotřebičů se nám kuchyně ukázala v celé kráse. Poslední tečkou bylo umístění babiččina stolu, který dál slouží svému účelu a vzpomínkám.

iStock_000018080648_XXXLarge

Mléčná a hořká čokoláda

Jak snadné je podlehnout pokušení…

V našem případě se jednalo o neodolatelnou nabídku realizace kanceláře pro klientku, která má velmi blízko ke kávě a čokoládě. Obě tyto komodity jsou nám též blízké a tak jsme mohli dát prostor tvůrčím nápadům.

Sladká elegance

Stěžejním zadáním pro naši práci bylo vytvořit pracovní prostředí, které bude její uživatelce přinášet pohodu a radost při vlastní tvůrčí činnosti a současně ji nerušilo svými výraznými prvky.

Již od počátku nám byla inspirací pracovní náplň klientky a tím se rozhodlo i o barevném pojetí – vanilková a čokoládová – jen ochutnat…

Vzhledem k nepříliš velkému prostoru jsme zařízení kanceláře pojali v jednoduchém a elegantním stylu s důrazem na barevné provedení zařizovacích předmětů.

Pověstnou třešinkou na dortu se stal náš oblíbený pracovní stůl z masivu, který byl vytvořen na zakázku.

Oblíbené místo

S odstupem času jsme dle informací klienty zjistili, že se z její kanceláře stalo nejen oblíbené místo pro setkávání s obchodními partnery a zaměstnanci, ale i její soukromá cukrárna.