Lehkost žití

Na první lásku se nezapomíná – na první společnou realizaci také ne.

Oslovil nás mladý pár, který se přestěhoval do bytu po babičce. Samotný byt již byl částečně zařízen, nicméně domácí paní, která často a ráda vaří, si přála útulnou kuchyni s nádechem babiččiny nostalgie. Při osobním setkání a následné prohlídce bytu jsme dospěli ke zjištění, že rekonstrukce stávající kuchyňky by přání majitelky nesplnila. Jednalo se o malou, průchozí místnůstku bez přirozeného světla, jejíž využití by mohlo být spíše jako šatna či komora. Též bylo potřeba brát v potaz i omezený rozpočet, který jsme plně respektovali.

Za vším hledej inspiraci…

Prostor, který bychom mohli pro daný účel využít zatím trpělivě čekal na svou příležitost. Ta přišla – v podobě návštěvy zámečku, kde si původní majitelé přizpůsobili zimní zahradu na pořádání „čajů o páté.“ Naše myšlenka se tudíž mohla představit jako návrh jednoduché a otevřené kuchyně v původní babiččině zimní zahradě.

Společnými silami

Samotná realizace se nesla v duchu pohody a dobré nálady. Všichni jsme přiložili ruku k dílu a po nezbytné výmalbě, montáži policového systému, kuchyňských skříněk a spotřebičů se nám kuchyně ukázala v celé kráse. Poslední tečkou bylo umístění babiččina stolu, který dál slouží svému účelu a vzpomínkám.